fredag 14 januari 2011

Dec-10: EL & VVS....

När då snickarna va klara med byggåtagande 3 så var det ju fritta fram för oss och EL att härja. EL hade vi i huset samtidigt som vi jobbade med rördragingarna och det gick hur bra som helst.

Som jag tidigare påtalat så kommer vi ha en bergvärmepump istället för den erbjudna frånluftsvärmepumpen från NIBE. Vi passar då också på att använda oss av frikyla från borrhålet och installera Chiller Fancoils i huset för att få en behaglig miljö även under de varma sommarmånaderna. Här ska huset kylas ner dragfritt
och tyst med en kostnad som en lågenergilampa. Som ni kan se på bilderna så är det lite trångt att få plats med alla rör. Men skam den som ger sig. Då vi ännu inte hade fått vinden isolerad så kunde vi ju inte heller sätta på någon värme på grund av fuktrisken och det va inte kul att jobba i 10-20 minusgrader. Måste dock hylla alla inblandade. Det verkade mest som om att det var jag som led utav det. Det enda problem vi stötte på här va avloppet från övre badrum som inte verkade få plats. Men efter en tids bläddrande i byggpärmen så hittade vi sidan med informationen att man kunde öppna upp i bärlinan. Puh. Det höll på bli en liten gubbe ute i vardagsrummet.


EL måste vi också passa på att hylla. På tre dagar gjorde dom installationen i rådande omständigheter. Det va också en hel del extraarbete så...applåder till dom. Vad vi valde att lägga till inom el  och VVS finner ni HÄR.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar