onsdag 12 januari 2011

Sept-10: Grunden...

De grå slang/rör ni ser är KB-ledningen
tillvhuset lilla lyx. Chiller Fancoils...
Kyla i alla rum.

När nu riving va klart så blev det ju dags för grundarbetet.
Att ropa in offerter på detta va ju minst sagt som att kasta tärning. Men det är väl så. Sverige ångar på och har man redan mycket att göra så använder man tärningar med betydligt högre siffror på. Offerter pendlade mellan från 150-350.000:-.

Valet slutade på en lokal firma,Villagrunder i Stockholm AB. Rekommenderas!!! Vår kvalitetsansvarig ger dom högsta betyg. Dessutom har han varit en man att rådfråga i många andra moment.
Väldigt noggrann och systematisk kille. Vi hade en anmärkning och det var att stolpskorna för balkongen hade fel mått. Vilket inte va villagrunders fel utan det stod fel mått på ritningen.

Då vi kommer ha bergvärme med vattenburet kylsystem(frikyla) i huset fick så blev det en hel del överlägging med vår grundkille så att allt skulle gå så smidigt som möjligt. Det tillkommer ju en hel del rör och avlopp i plattan. Allt gick iallafall bra. Bra jobbat.

Tyvärr så va jag ej hemma dagarna då all grävning gjordes så ni får några bilder på en i stort sett färdig platta. Då tomten dock va väldigt plan så var det inte så mycket att göra egentligen.

 Chiller Fancoils, med frikyla från borrhålet. Här är det dragfritt och tyst då huset kyls ner!
Kungen och Grand Hotell är andra lyckliga ägare utav dessa:). Driftkostnaden är obefintlig.
Drar minre än en lågenergilampa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar